Voorwoord
Wie is Rini van Vught
Diverse teksten
Verslagen satsangs
Vraag en Antwoord
Gedichten
Data vriendenkring
Data retraites
 
 
 
 
 
 
 

Wie is Rini van Vught  deel 2                                                                            Deel1 | Deel2 | Deel3
Door Rini van Vught

Het voortraject op maatschappelijk vlak.

Rini is geboren als elfde kind binnen het gezin op 2 november 1958 te Den Dungen.

Hij groeide op in een gezin van 13 kinderen. Elf jongens en twee meisjes. In het gezin waarin hij opgroeide werd sport als een belangrijke uitlaatklep ervaren doch Rini had er zelf helemaal geen binding mee. Zo heeft hij eens verteld dat iedereen voetbal speelde in het gezin behalve hij. Hij begreep ook niets van de krachtige drang om in de sport te willen winnen. Hij vertelde eens hierover: “Daar lag nooit mijn doel, kracht of inzet, maar wel in de spiritualiteit! Het komt ook niet door mij, maar het is gewoon zo als het is!”

In zijn leven ervoer hij van kinds af aan de energetische verschijnselen die rondom een mens "hangen". Naarmate hij opgroeide kregen deze gevoelens ook steeds meer vorm.
De wereld noemt het paranormale verschijnselen maar hijzelf ervoer enkel de absolute natuurlijkheid hiervan.Op school was hij een middelmatige student en heeft hij de LTS en later een slagersvakopleiding gevolgd. Hij zegt hier zelf over: “Ik had het zo druk met mezelf dat ik eigenlijk toen niet aan studeren toe was!” In 1978 begonnen de energetische verschijnselen een dermate omvang van zijn leven te bepalen dat er langzaamaan een ontwikkeling op gang kwam naar het helder voelen en magnetiseren.

Op 6 oktober 1979 heeft Rini van Vught een praktijk gestart in alternatieve geneeswijze.
Hij is dan de jongst geregistreerde paragnost van Nederland.
Eenmaal in dit vak, komt hij ook een beetje thuis. Hij zegt hier zelf over: “Nu deze energetische ervaringen van mezelf een functie hadden gekregen zat ik ineens veel beter in mijn vel. Ik kon de oorspronkelijke eenheid weer ervaren, na acceptatie van dat deel”.
Daarnaast heeft hij nooit de indruk gehad dat hij persoonlijk iets deed. Hij zegt hierover: “Ik hoor vaak mensen zeggen, dat wanneer je magnetiseert, jij ze dan helpt met jouw energie, om verder te komen en dat hierdoor een afhankelijkheid ontstaat. Ik zelf ervaar echter alleen dat wanneer mensen in mijn buurt zijn er een energetische polariteit (uitwisseling) plaatst vindt. Dit is echter een volkomen spontaan gebeuren, wat bij iedereen wanneer er echt contact is plaats vindt. Bij magnetiseren wordt alleen de initiatie van die energetische uitwisseling vaak via handoplegging symbolisch benadrukt. Dit heeft voordelen maar ook nadelen. Maar dat heeft elke methode. Als je mij vraagt: wat doe jij nou precies, is mijn antwoord, niets, gewoon Zijn! Het is zelfs mijn ervaring dat alleen wanneer ik er niet meer ben, er ook daadwerkelijk echt iets oplost.”

Thuis gekomen bleek er voldoende tijd en rust voor een ontwikkeling op een veel breder gebied. Hij kwam eindelijk toe aan studeren.

Begonnen met magnetiseren, uitgebreid met voetzone massage, daarna voet- en schoenkundige pedicure, vervolgens lichaamsmassage,
Bach-bloesem therapie en edelstenentherapie.
Via Neuro Lingistic Programming, Rationele Emotieve Therapie, Bio-energetica en Haptonomie, gekomen tot een geheel eigen ontwikkelde methode "Autonome Therapie" genaamd.
Daarna Reiki 1, 2 en 3, de Mastergraad.
Pranayama Yoga 1 en 2 en advaita-vedante retraites bij Douwe Tiemersma.


>Vervolg Wie is ....