Retraite Oirschot 9-da
Meditatiedag 21 dec '05
Overgave
Neutraal zijn in .....
Thema de Liefde
Alleen de ervaring .....
Helderheid
Meditatiedag 14 mei
Geven noch nemen
De Ruimte
Kerstcadeau
De Liefde
De Stilte
De Oorsprong
Openheid
De Liefde 2
De Ene
Gewaren
Inleiding muziek .....
 
 
 
 

Dag 4 Oirschot
Door Rini van Vught
9 april 2006

Teksten gedurende de 9-daagse: Dag3 - Dag4 - Dag5 - Dag6 - Dag7 - Dag8


De stem van de stilte die roept: “Laat het mij doen!”

Zoals we gisteren nog eens preciezer hebben gekeken naar de “donkerte” De donkerte waarin het licht schijnt van de transformatie. Het donkere is de hand van het licht die je kneedt en vormt en uiteindelijk je oorspronkelijke gezicht terug schenkt. De donkerte is mij licht genoeg.

Zo willen we vandaag eens meer stil staan bij “de stem van de stilte”. Ik heb je gisteren al verteld dat de stem van de stilte roept: “Laat het mij doen!” Als je dit hoort komt een begrip helemaal centraal te staan. Overgave!
Totale overgave aan het licht, aan de stilte, aan de spontaniteit. Het je laten vormen door wat er gewoon komt, het allerdaagse. Hier in het bijzonder in de woestijn, de stilte.

Misschien heb je al gemerkt dat je zo diep kunt mediteren dat je bent gaan twijfelen of je sliep. Laten we daarom afspreken dat wanneer je snurkt je met een zachte hand door je buurman of buurvrouw wordt gewekt. Is er geen hand geweest dan mag je er van uitgaan dat je blanco en helder bent geweest. Enkel Licht!

Binnen deze overgave komt het smelten helemaal tot zijn recht. Het vuur van de liefde voor de waarheid verteerd elke angst en alle verleden. Je gaat de confrontatie met je angsten, overtuigingen en geloofssystemen aan  Je zoekt niet weer een nieuwe plausibele verklaring  voor je gedrag of handelen. Je blijft alleen kijken. Verder start er dus niets meer op dan alleen het spontane.

Richt je op meneer God die je daar van binnen kusjes geeft, zoals Anna een vijfjarig kind ons vanmiddag in het voorgelezen boek vertelde. Heb moed en vertrouwen. Plaats de oorspronkelijke geest rechtstreeks in je-Zelf!